Beukendreef: beuken weg

Toen ik vandaag in Oisterwijk de Beukendreef op fietste, was het even alsof ik hallucineerde. Verkeerde straat? Nee: Beukendreef stond er op het bordje. Maar waar waren de beuken? De karakteristieke historische laan in het Marikenpad – Oisterwijk uit richting Tilburg – zag er gehavend uit.

 

De Beukendreef 20 april 2017
De Beukendreef op 10 maart 2017

Wat blijkt? De gemeente Oisterwijk heeft in overleg met de omwonenden vier weken geleden 76 oude beuken langs de Beukendreef gekapt. Deskundigen adviseerden om dat te doen vanwege de staat van de bomen en de situatie van het wegdek. De beuken werkten zich als het ware omhoog, zodat wegdek en trottoir steeds minder begaanbaar werden. Bovendien waren enkele exemplaren nu al ten dode opgeschreven en zouden de andere beuken het binnen een jaar of tien eveneens begeven.

 

Straat onderhanden

De Beukendreef zonder beuken? Dat is niet de bedoeling. Er zullen jonge beuken voor de oude reuzen in de plaats komen, maar dan van een andere soort, die beter geschikt is in een straat: de haagbeuk.

Voor het zo ver is zal de gemeente eerst de hele straat onderhanden nemen met inbegrip van de riolering. De komende tijd zullen er dus wel periodes zijn waarin de straat is afgesloten. We zullen proberen onze wandelaars en fietsers te informeren en indien nodig omleidingen voor te stellen.

20 april 2017
marikenpad2
Uncategorized

Een idee over “Beukendreef: beuken weg

  1. Ik had ze 10 jaar laten staan. Hadden wij tot 2027 er in elk geval van kunnen genieten en de jongere mens misschien ook nog wel tot 2037.

Reacties zijn gesloten