Wandelroute ‘s-Hertogenbosch – Tilburg verbeterd

De toeristische wandelroute ’s-Hertogenbosch – Tilburg (etappe 4) heeft een paar aanpassingen gekregen. Tussen Fort Isabella en Helvoirt wandelt het nu een stuk lekkerder.

De grootste hinder kwam van de N65. Vanaf Restaurant Het Groene Woud moest je ongeveer 2,5 kilometer langs die lawaaiige autoweg lopen, voordat je bij de Antwerpsebaan in Helvoirt weer het bos in ging. Bij nader inzien is dat een te lang stuk met geluidshinder. Je liep minimaal een half uur in de herrie.

Daarom is een aantrekkelijke omleiding voor wandelaars uitgezet. Vanaf de Vughtse Heide steek je voortaan meteen de N65 over. Via de Vijverbosweg, de Jagersboslaan en de Hoevensestraat kom je dan op de Sparrendaalseweg. Aan het eind daarvan kom je via de Esschebaan op De Dijk, een overgebleven stukje van de oude kronkelweg langs Helvoirt. De Dijk sluit rechtstreeks aan op de Antwerpsebaan. Door de omleiding is de route maar 500 meter langer geworden.
Voor fietsers is de oorspronkelijke route gehandhaafd. Zij zijn het hinderlijke gedeelte in vijf à tien minuten voorbij: dat blijft binnen de perken.

 

Vughtse Heide

Een andere verbetering betreft het stuk tussen Fort Isabella en de Lunetten. De wandelroute daar liep tot nu toe vlak langs de Loonsebaan. Dat was een gemiste kans, want 50 à 150 meter in noordwestelijke richting loopt parallel een schitterend wandelpad over de Vughtse Heide. Voortaan worden de wandelaars daar overheen gestuurd.

De aanpassingen zijn het rechtstreekse gevolg van reacties van wandelaars. Schroom dus vooral niet voorstellen te doen die het pad kunnen verbeteren. Je kunt tips doorgeven via de contactpagina.

14 april 2017
marikenpad2
Uncategorized