Website Marikenpad gelanceerd

Volgens plan is de website marikenpad.nl/marikenpad.be vandaag, 22 maart 2017, live gegaan. Een mooie dag aan het begin van de lente, start van een nieuw wandel- en fietsseizoen.


De datum 22 maart is niet toevallig gekozen. Het is de verjaardag van de vlucht van Hugo de Groot. 396 jaar geleden wist hij, verstopt in de boekenkist, uit Slot Loevestein te ontsnappen. Daarna vluchtte hij over het Marikenpad naar Antwerpen. Hugo is dan ook een van de roemruchte reizigers waarmee men op de site kennis kan maken.

 

De reconstructie van de middeleeuwse route van Nijmegen naar Antwerpen is met deze website voor iedereen beschikbaar. Wandelaars, fietsers en liefhebbers van de geschiedenis kunnen op pad. Acht etappes en 24 deelroutes kunnen aan de hand van de routebeschrijvingen worden afgelegd. De site biedt historische informatie over het pad en over tien roemruchte reizigers die eroverheen gingen.

Het is de bedoeling de website de komende periode nog wat verder aan te kleden met beeldmateriaal. Ook zal de historische informatie van tijd tot tijd worden aangevuld, want het onderzoek gaat door.

 

Meer historische routes

Vergeleken met de omliggende landen hebben Nederland en België geen grote traditie in dit soort historische routes. De initiatiefnemer van het Marikenpad, historischeroutes.nl, probeert daarin verandering te brengen. Er is een groeiende belangstelling voor het verleden. Tegelijk wordt wandel- en fietsrecreatie in Nederland en Vlaanderen populairder, en neemt de kwaliteit van wandel- en fietsvoorzieningen toe. Als we die trends combineren, hebben we als ‘ontdekkingsreizigers van de geschiedenis’ nog heel wat boeiende avonturen voor de boeg.

Historischeroutes.nl is van plan om verder te gaan met het blootleggen van historische paden in de Lage Landen. Dat zal meer inhouden dan het ontwerpen van routes rond een historisch thema. Net als bij het Marikenpad zal het telkens gaan om de geschiedenis van de route zelf of van de reizen die erover zijn gemaakt.

22 maart 2017
marikenpad2
Uncategorized

Een idee over “Website Marikenpad gelanceerd

  1. Ik las onlangs een artikel hierover werd als Nijmeegse direct enthousiast. Mijn startdatum is 22 maart 2018 en ik kijk ernaar uit!

Reacties zijn gesloten