Nieuw: Hugo de Groot Pad

Bij de ontwikkeling van het Marikenpad zagen we het al aankomen: Hugo de Groot zou het niet bij een paar etappes op het oude pad van Mariken en Moenen laten zitten. Zijn hele vluchtroute, van Loevestein tot Antwerpen, moest online komen. We hebben hem zijn zin gegeven. Met het Hugo de Groot Pad herbeleef je voortaan zijn spannende ontsnapping in 1621 uit de greep van Maurits.

 

Net als bij het Marikenpad reis je wandelend of fietsend door de geschiedenis. Het bijzondere van het Hugo de Groot Pad is, dat je één enkele historische gebeurtenis opnieuw meemaakt. En dat is dan meteen een van de populairste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis: Hugo’s wonderbaarlijke vlucht uit Loevestein naar Antwerpen op 22 en 23 maart 1621.

 

Vluchtroute gereconstrueerd


Je begint in Slot Loevestein, waar de list met de boekenkist wordt nagespeeld. Dan vaar je, quasi in de kist, naar Gorinchem aan de overkant van de Merwede. Daar maak je een tussenstop bij de bevriende familie Daatselaar, waar Hugo in de kist werd binnengesmokkeld. Vandaar volg je Hugo naar Antwerpen via de gereconstrueerde vluchtroute. Vermomd als metselaarsknecht ging hij eerst te voet naar Waalwijk en uiteindelijk in een stikdonkere nacht door vijandelijk gebied per bolderkar richting Antwerpen.

Het Hugo de Groot Pad is het tweede wandel- en fietspad op historischeroutes.nl.

 

Heb je al kennis gemaakt met het Marikenpad, dan ben je Hugo de Goot in de etappes 4 t/m 8 tegengekomen als een van de roemruchte reizigers. Het laatste gedeelte van zijn vlucht gaat namelijk over dat traject. Het eerste deel, van Loevestein tot Riel onder Tilburg, is daar nu aan toegevoegd, zodat je voortaan de hele vluchtroute kunt afleggen.

 

(Doorklikken naar het Hugo de Groot Pad.)

5 juni 2017
marikenpad2
Uncategorized

Een idee over “Nieuw: Hugo de Groot Pad

  1. Proficiat weer met de ontdekking van die Hugo de Groot pad. Geweldig.

Reacties zijn gesloten