Extra: ‘lichte’ fietsroute tussen Loveren en Hoogstraten

Voor fietsers is het Marikenpad verrijkt met een extra variant. Tussen Loveren en Hoogstraten kun je voortaan het moeilijk berijdbare Laarzenpad van Zondereigen links laten liggen. In plaats daarvan rijd je rechtsom via enkele fietsknooppunten naar Baarlebrug. Daar sluiten de oorspronkelijke route en de nieuwe ‘lichte’ variant zich weer aaneen.

 

Voor alle duidelijkheid: fietsers mogen nog altijd voor dat schitterende Laarzenpad kiezen. Reacties hebben echter duidelijk gemaakt dat het voor sommigen net iets teveel van het goede is. Het Laarzenpad – route Zondereigen – is uitgezet als regionale wandelroute. Fietsers kunnen er overheen, maar er wordt wel wat van ze gevraagd. Soms moet je eraf als je in rul zand of modder blijft steken. Voor ervaren off-the-road-fietsers is dat natuurlijk het neusje van de zalm. Maar voor de huis-tuin-en-keuken-fietser op oma-rijwiel of e-bike kan het net iets te heftig zijn.

De nieuwe variant maakt de etappe 800 meter langer, maar door de betere ondergrond ga je er een stuk sneller overheen. Houd er wel rekening mee, dat je elders in deze etappe toch nog over flink wat onverharde paden gaat.

 

Suggesties welkom

Ook deze extra variant is ingegeven door reacties van Marikenpad-gangers. Heb je ervaringen of ideeën die tot verbeteringen van het pad zouden kunnen  leiden, aarzel dan niet om dit via de reactiepagina kenbaar te maken.

17 mei 2017
marikenpad2
Uncategorized